این اواخر شرکت ادوبی سعی در ارائه نرم افزارهایی داشته که فرایند توسعه وب سایت ها را برای طراحان آسان تر می سازد . نرم افزارهایی که فرآیند کد نویسی را یا حذف می کنند ، یا میزان کد نویسی را به شدت کاهش می دهند .
این حرکت با ارائه نرم افزار Adobe Flash Catalyst شروع شد . نرم افزاری که تولید وب سایت ها و برنامه های فلش را برای طراحان امکان پذیر می کرد . البته در این نرم افزار شما توان تولیدی محدودی دارید که وابسته به قابلیت های نرم افزار است . این مطلب بدین مفهوم است که شما برای قابلیت های پیشرفته مثل اتصال به پایگاه داده ، نیاز داشتید که همچنان از کد نویسی بهره بگیرید . Flash Catalyst در سال گذشته و به همراه سری نرم افزارهای CS5 شرکت ادوبی عرضه شد . اگر مایل بودید اطلاعات بیشتری در مورد این نرم افزار به دست آورید می توانید به مقاله ای که در این مورد نوشته ام ، با عنوان ” فلش کاتالیست چیست ” مراجعه کنید .
پس از فلش کاتالیست و در زمانی نزدیک به زمان اکنون ، ادوبی نرم افزار Adobe Edge منتشر کرد .این نرم افزار به طراحان این امکان را میدهد تا با استفاده از استانداردهای وب مثل HTML5، CSS3 و جاوا اسکریپت و از طریق یک ویرایشگر ، رابط محتوایی متحرک برای وب سایت ایجاد کنند. این نرم افزار بصورت رایگان منتشر شده و ادوبی این اطمینان را داده است که در آینده نیز به همین صورت باقی بماند.
Adobe Edge ماه اکتبر گذشته برای اولین بار در نمایشگاه سالانه Adobe Max در لس آنجلس به نمایش درآمد.این نرم افزار جایگزینی برای فلش نیست . ادوبی بر این باور است که این دو فناوری Flash و Html5 می توانند با یکدیگر همزیستی داشته و وب را به جلو ببرند .
اکنون پس از Flash Catalyst و Edge ، ادوبی نرم افزار جدیدی با اسم رمز Muse را منتشر کرده است . Adobe Muse یک نرم افزار طراحی صفحات وب است که به طراحان اجازه می دهد بدون کد نویسی اقدام به طراحی صفحات وب کنند . رابط کاربری این نرم افزار بسیار شبیه به Flash Catalyst است . هم چینین گفته شده محیط توسعه آن برای کاربران InDesign نا آشنا نخواهد بود . هم اکنون این نرم افزار به صورت بتا و با اسم رمز muse از اینجا قابل دانلود است . توجه کنید که این نرم افزار برای نصب و اجرا شدن نیاز به Adobe Air دارد .
نرم افزار Museاز چهر بخش اصلی تشکیل شده است :
Planning : در این بخش شما صفحات سایت ، صفحه اصلی و نقشه سایت را مشخص می کنید . این بخش ارتباط صفحات با یکدیگر و تعامل آن ها را مشخص می کند . همچنین سایز صفحات نیز در این بخش تنظیم می شوند .
Design : در اینجا شما طراحی وب سایت را آغاز می کنید . تصاویر ، متن ، ویدیو و سایر عناصری که در وب سایت ها می بینید را می توانید در این جا به کار بگیرید تا سایت خود را طراحی کنید . امکانات در این بخش بسیار جالب توجه هستند . انواع انیمیشن ها ، منوها ، اسلایدرها ، تب ها و سایر عناصر طراحی رابط گرافیکی کاربر در دسترس هستند . شما همچنین می توانید در طراحی از قابلیت شناور بودن عناصر نیز کمک بگیرید . کافی است هر چه می خواهید با ماوس بر روی صفحه بکشید و رها کنید .
Preview : در این بخش پیش نمایشی از سایتی که طراحی کرده اید را همراه با تمام عناصر حرکتی و بصری خواهید دید .
Publish : و سر انجام در این بخش می توانید سایت خود را بر روی وب منتشر کنید و آنچه که به صورت بصری طراحی کرده اید به صورت صفحات وب و همراه با کد تحویل بگیرید .
البته Adobe Muse فقط سعی دارد که بخش طراحی وب سایت را بدون کد امکان پذیر سازد و همچنان اتصال به پایگاه داده و پویا کردن سایت نیاز به کد نویسی خواهد داشت . Adobe Muse یک ابزار رایگان نیست و باید ماهانه بین ۱۵ تا ۲۰ دلار برای استفاده از آن بپردازید .
حسین برزگر سلوکلائی
به نظر من کارایی نداره…یعنی به هر حال بازم باید کد نویسی بلد باشی…
محمد حسینی
چیزایی که درباره نرم افزار نوشته شده میگه که نرم افزار خیلی خوبیه ولی خب بازم باید کدنویسی بلد باشین ، باید اطلاعات لازم رو داشته باشین تا بتونین کار کنین ، اگه قرار باشه با این نرم افزار همه مشکلات و انتظارات برطرف شه که خب پس دیگه چه نیازی به طراحان وبسایت که کارمون رو بدیم به اونا ؟
اینجوری باشه همه برنامه نویس های وب (مث خودم (!)) بدبخت میشن که …
رضا رحیمی
اتفاقا این نرم افزار میتونه تمام نیازها رو بر طرف کنه فقط اگر بخواین سایتتون داینامیک باشه باید کد بنویسید. من که از برنامه نویسی وب چیزی نمیدونم و لی میخوام سایت خودم رو با این به بهترین شکل طراحی کنم، این کارو قبلن با catalyst انجام دادم، ولی فکر کنم این خوب جواب بده اینم لینک سایت catalyst که زدم:
http://www.neginadv.com
بدون حتی ۱ خط برنامه نویسی. شغل من ویژوال افکتس و انیمیشن هست
مژگان
من توی این مجموعه از نرم افزار adobe edge animate استفاده کردم.خودم ۱۰ ساله انیمیشن و برنامه نویسی با فلش رو انجام میدم.به نظر من کسی که میره سراغ این نرم افزار باید با فلش و مفهوم انیمیشن سازی تا حدی آشنا باشه.به عنوان مثال فریم های کلیدی،تایم لاین،موشن و ….این حداقل دانسته های مورد نیاز هست برای شروع کار با این نرم افزار.فکر میکنم بقیه نرم افزار های گروه هم یه اطلاعات حداقلی رو میطلبه…
محمود
سایت مفید و جالبی دارید
سئوالی که برام پیش اومده اگه راهنمایی کنید ممنون میشم
موس رو که میبرم روی لینک{قسمت کامنت} حالت مکعبی میگیره …. چطوری این کارو کرد؟…
متشکرم
مهدی خدادادی
برای این کار نیاز هست تا مرورگر کاربر از دستورات ۳D در Css پشتیبانی کنه . بعد یک مقدار جاوا اسکریپت و یک مقدار دستورات Css به کمک هم می تونه اون افکت سه بعدی مکعبی را بسازه . البته این کد کار من نیست و یک دوست دیگری کدش را نوشته . اگر خواستید براتون میل کنم .
محمود
بابات توضیح خوبتون متشکرم،اگر راه ارتباطی با این دوستتون هم معرفی کنید بسیار عالی میشه،میتونیم با هم در مورد گرفتن پروژه با هم همکاری کنیم.
ممنون میشم کد را ایمیل کنید
عباس روشن
مطلب جالب بود.
به زودی در آموزشگاه آنلاین بیاموز دوره adobe muse رو برگزار خواهیم کرد.
http://www.biamoz.ir
حسین
یه سوال این کدهایی که برای منتشر کردن صفحه بهشون احتیاج داریم خیلی زیاد هستند